|

Voeg je koptekst hier toe

Jouw nieuwe website promoten voor meer bezoekers

Voeg je koptekst hier toe

Jouw website is gelanceerd en daarmee toegankelijk op het wereldwijde web! Het avontuur begint nu echt. Maar welke volgende stappen zijn nu nodig? Er zijn veel stappen welke je kunt zetten. De een nog effectiever dan de ander. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet welke direct toepasbaar zijn.

Promoot jouw website op sociale media

De eerste eenvoudige stap welke jij kan zetten is jouw website op sociale media promoten. Er zijn heel veel sociale media platformen welke je in kan zetten voor het promoten van jouw website. Misschien zelfs wel iets te veel. Onderzoek daarom eerst goed wie tot jouw doelgroep behoort en op welk sociale media platform jouw doelgroep te vinden is. Zo is de kans namelijk veel groter dat je de juiste doelgroep aanspreekt. En nog een tip: hou het voorlopig bij één sociale media platform.

Vergeet de offline promotie niet

Een andere eenvoudige manier is om jouw website te promoten via de offline weg – promotie via visitekaartjes, flyers, enveloppen, bestelwagens, posters, brochures en zo kunnen we natuurlijk eindeloos doorgaan.

Voeg jouw bedrijf toe aan 'Google Mijn Bedrijf'

Je kunt jouw bedrijf toevoegen aan Google mijn bedrijf. Als er naar jouw bedrijf gezocht wordt kan je direct in de zoekresultaten jouw bedrijf duidelijk tonen. Verder ben je zo direct zichtbaar in Google Maps. Bovendien speelt Google mijn bedrijf mee als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Een win-win-situatie dus! Als je jouw website hebt laten ontwikkelen via Nowadays dan is jouw bedrijf al toegevoegd aan Google mijn bedrijf bij lancering van de website.

Start met bloggen

Een blog kan erg effectief zijn als je meer websitebezoekers via de zoekmachines wilt binnenhalen. Schrijf over interessante vakkennis relevant aan jouw bedrijf. Bezoekers zullen jouw bedrijf als entiteit binnen de markt zien en daarmee interesse krijgen in de producten/diensten van jouw bedrijf.

Er zijn nog een groot aantal andere stappen die je kunt zetten. Maar met dit begin leg je een mooie basis. Zoals ik eerder vertelde: het online avontuur begint nu pas echt. Zet jouw stappen uiteen om de strategie voor online zichtbaarheid te bepalen. Hulp nodig? Je weet ons te vinden.